Upute za održavanje nakita

Upute za održavanje nakita

Dajemo Vam nekoliko savjeta za održavanje nakita kako biste ga učinili dugotrajnijim i kako bi se zadržao u vrhunskom stanju što je dulje moguće.

Što je potrebno izbjegavati?

1. Ekstremne vrućine

Smola ne podnosi visoke temperature, a zbog UV zračenja može požutjeti pa se ne preporuča ostavljanje nakita na mjesto gdje je direktno izloženo suncu. Iako koristimo najkvalitetniju smolu na tržištu, s UV filterima, svejedno savjetujemo da se pridržavate ovih uputa.

2. Oštre predmete

Sve s oštrim rubom može ogrepsti smolu, a male ogrebotine, ako ih ima puno, mogu stvoriti mutan izgled vašeg nakita.

3. Vodu

Ako je nakit povremeno izložen vodi, to ne predstavlja problem. Ono što može izazvati prerano matiranje je tuširanje s nakitom ili kupanje u moru i sl.

4. Kemikalije

Kemikalije koje oštećuju površinu epoksidne smole, a često ih koristimo, su agresivna sredstva za čišćenje, aceton i alkohol. S obzirom da je alkohol u sastavu većine parfema, preporučamo da ne nanosite parfem na mjesto gdje bi nakit mogao biti u doticaju s njim.

5. Ulja

Glavni "krivac" za matiranje površine smole su ulja koja proizvodi ljudska koža. Ako povremeno očistite svoj nakit od ulja, učinit ćete ga dugotrajnijim.

Kako očistiti nakit?

Sve što Vam treba je mekana neabrazivna krpica, blagi detergent i topla voda. Nakon pranja nakita dobro ga osušite.

Metalni dijelovi koje koristimo pri izradi nakita su od nehrđajućeg čelika, a drveni dijelovi su premazani vodootpornim lakom.

Kako skladištiti nakit?

Kada ne nosite svoj nakit, spriječite njegovo oštećenje tako da ga držite u zatvorenoj kutijici ili vrećici. Preporuča se držati ga na tamnom, suhom mjestu i sobnoj temperaturi. Kako biste zadrzali nakit suhim, možete ga pospremiti zajednom s malo vrećicom silika gela.

Nadamo se da će Vam ovi savjeti poslužiti, a za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju!

Upit za ponudu

{{totalItems}}